Just lakkasin kynnet niin niiden kuivumista odotellessa voisin kertoilla vähän matkakuulumisia...

Kirjoita aika sekavassa järjestyksessä, mitä mieleen tulee:) Ensin oltiin siis Torontossa, sitten Sudburyn kautta Sue Ste Marieen muutamiksi öiksi (siis en muista montako yötä oltiin:D). Sudbury:ssa ei ois ollut tarkoitus  käydä menomatkalla ollenkaan, mutta kun oltiin tauolla 1,5 kilsan päässä sieltä, niin kuultiin että moottoritiellä on sattunut joku onnettomuus ja se on suljettuna seuraavat 12-24h tai jotain tollasta. Sit piti päättää mitä tehdään ja yön yli odottaminen tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta. Mentiin Sudburyssä yhdelle seurakunnalle jossa oli onneksi talonmies kotona ja lupasi että saadaan tulla yöksi. Siellä sit nukuttiin salin lattioilla makuupusseissa. Se oli ihan kiva pieni kaupunki. Sit seuraavana aamuna moottoritie oli taas auki ja jatkettiin matkaa. Perillä oli vanha leirikeskus jossa yövyttiin. Se oli ihanalla alueella järven rannalla, jossa oli paljon paikallistenkin mökkejä. Saunottiin illalla ja osa ui, mä en kun mulla oli niin kipeä kurkku. Käytiin esiintyy vanhainkodissa jossa oli myös suomalaisia potilaita. Se oli ihan kiva kokemus saada piristää vanhusten päivää. Sit shoppailtiin Wal-Martissa, elikkä sellaisessa Prisman tyylisessä kaupassa. Käytiin myös paikkakunnan ostoskeskuksessa ja tylsää tuli, oli sen verran huonoja kauppoja siellä!:O Kävin rannassa ottaa jotain valokuvia isosta sillasta joka vei USA:an. Sen joen toisella puolella olevat rakennukset ja maa oli USA:a, sain myöhemmin kuulla. Kanadan itsenäisyyspäivä oli 1.7. SIllon iesiinnyttiin tosi isossa teltassa siinä ostarin luona joen varrella. Oli tosi aurinkoinen ja kuuma päivä ja oli kiva ottaa aurinkoo nurmella kun odotteli oma esiintymis vuoroa. Syötiin hodarit ja hattarat ja itsenäisyyspäivä leivokset:) Meistä pidettiin muuten tosi hyvää huolta siellä kaupungissa sen kaupungin seurakunnan (suomalaisen) toimesta. Siis ne teki meille ruokaa ja olivat tosi suloisia. Olin tosi ihmeissäni miten ihmiset voi olla niin sydämellisiä ihan tuntemattomia kohtaan!:)
Torontossa kun oltiin ekana päivänä niin käytiin ekaksi tietty päänähtävyydessä eli CN-Towerissa. Se oli ihan kiva paikka, maailman korkein rakennus. Hauska juttu oli kun S:stä tuli yhden tuntemattomat tyypit pyytää että pääsiskö ne sen kaa yhteiskuvaan!!!:D Liekkö S näyttää jonkun maan julkkiksen kaksoisolennolta tms:D Sen jälkeen mentiin kaupungin isoimpaan ostoskeskukseen shoppailee. Ei  kyl ehditty kiertää koko paikkaa. Illalla hengailtiin isäntäperheen ja joidenkin muiden tyyppien kanssa. Yksi päivä mentiin S:n kaa kaksistaan keskustaan, kun haluttiin päästä shoppailee. Isäntäperhe jäi vielä nukkuu kun lähdettiin aamulla. Oli tosi kiva liikkua myös kahdestaan. Toki jossain vaiheessa alkoi jatkuva ihmisten seura rasittamaan, siis erityisesti kaupoissa liikkuessa jos on iso porukka niin on vaikeaa kun kaikki haluu eri kauppoihin ja osa ei jaksa shoppailla ollenkaan. S osti itselleen sähkökitaran. Vaikka oltiin puhuttu ettei se osta,niin sit ostaminen vaikutti paremmalta vaihtoehdolta kuin että se ois ostanut pelkkiä kitaran osia joista rakentaisi itse kitaran,kun ne osat ois olleet tosi kalliita. Sama määrä rahaa ois mennyt pelkkiin osiin varmasti kuin valmiiseen kitaraan. Mä kävin yksinäni sillä aikaa eri paikassa ostoskeskuksessa ostaa mun veljelle Gradon kuulokkeet. Ne on jonkin verran halvempia tuolla päin maailmaa kun on amerikkalainen merkki. Sinne kun menin niin joku bisnes-mies kulki samaa matkaa sinne päin ja neuvoi mulle reittiä niin löysin kätevästi perille. Kuulemman sen firma käy kauppaa suomalaisen Palmroth-kenkäfirman kanssa.
Shoppailuun ei ollut taaskaan kauaa aikaa, kun oli keikka iltapäivällä ja matkoihin menee about tunti yleensä. Mä olin löytänyt yhden kivan ja kerrankin käytännöllisen laukun, mut en sit ostanut kun en ollut ihan varma ja olin jo ostanut matkan aikana pari laukkua. Oltiin jo menty metron porteista sisään, kun S sanoi et no minkä hintainen se oli et oishan sen voinut ostaa. Sit mä kysyin työntekijältä että voiko käydä äkkiä tuol ostaril vielä ja tulla takaisin samalla lipulla. Se oli vaan että joo sopii. S lähti jo edeltä sinne keikkapaikalle. Mä kävin ostaa sen laukun ja sit menin seuraavalla metrolla perästä. Kun nousin metrosta sillä pysäkillä missä luulin että pitikin, niin huomasin yhtäkkiä että metron sisällä on meidän kuoron tyttöjä! Äkkiä siinä että apua ehdinkö vielä takaisin sisään metroon ja hirvee miettiminen meillä että jäädäänkö kaikki tässä pois vai oliko oikea pysäkki vasta seuraava. Mentiin sit seuraavalle ja sehän se oli sit se missä ois pitänyt jäädä ja mä olin ihan hädissäni että olis sanonut S:lle väärän pysäkin nimen. Onneks S oli siitä osannut kävellä yhden pysäkin välin keikkapaikalle ja olikin jo siellä.
Isäntäperheeksi meille sattui ihan älyttömän mukava nuoripari. Ne oli menneet naimisiin viikkoa meidän jälkeen. Meitä yöpyi niillä 2 pariskuntaa. Niiden asunto oli 18:ssa kerroksessa ja näköalat oli mahtavat. Näkyi ihan keskustaan asti pilvenpiirtäjät ja CN-Tower. Ja asunto oli sisustettu tosi tyylikkäästi, kuin jostain sisustuslehdestä! Ihanaa oli. Osa meistä yöpyi joidenkin mummojen luona, jotka ei kuljettaneet niitä vapaa-ajalla minnekään eivätkä myöskään osanneet neuvoa miten julkisilla pääsee esim keskustaan! Jatkut yöpyi perheissä joilla oli oma uima-allas pihalla... Mut mun mielestä meillä oli kaikista kivoin perhe!:)
Käytiin ihan vikana iltana perheen tytön vanhempien farmilla. Niiden talo oli sisustettu niin upeasti että vau!! Tosi tyylikkäästi, sieltä varmaan periytynyt sisustamisen taito tyttärelleenkin! Saunottiin siellä sellaisessa traileri-saunassa joka on kuin asuntovaunu, sitä voi vetää autolla minne vaan. Ja uitiin järvessä tähtitaivaan alla. Nähtiin myös tulikärpäsiä! Mä en ollut nähnyt niitä ikinä muualla kuin jossain piirretyissä. Ja kuultiin hyeenoiden ulvontaa. Seuraavana eli lähtöpäivänä mun flunssa oli vaan entistä pahempi. Onneks en ollut tuota aikaisemmin käynyt uimassa missään.

Nyt jatkan siivousta. Mun australialainen serkku oli kysynyt mun puhelinnumeroa ja luulen että se on tulossa kylään, ei oo kyl ilmoittanut mitään. On nyt Suomessa kesän ja ehkä jää tänne pidemmäksikin aikaa asumaan.